marți, 19 mai 2009

10 zile de rugaciune neintrerupta 21-30 mai

Fiţi creativi în ceea ce priveşte cum să vă adunaţi. Mulţi formează lanţuri de rugăciune de 24 de ore pe zi. Alţii se întâlnesc pentru una sau două ore de rugăciune intensă în fiecare zi. Unii postesc. Caută călăuzirea Duhului Sfânt să îţi ofere moduri noi cum să îţi aduni familia şi prietenii la rugăciune.

Copiii se roagă! Să îi implicăm pe copii ca parteneri egali în rugăciunile noastre. O versiune specială a acestui ghid de rugăciune a fost pregătită pentru copii. Aceasta va ajuta multe familii să se roage împreună şi să găsească modalităţi creative pentru a-i ajuta pe copii să îşi ridice vocile în rugăciune împreună cu ceilalţi. Tinerii se roagă neîncetat. Tinerii Îl caută pe Dumnezeu cu o intensitate care rar s-a mai văzut în istorie. În multe ţări ei se vor aduna în întâlniri de rugăciune non-stop pe parcursul celor zece zile. Acest ghid se găseşte pe website-ul www.globaldayofprayer.com/children.


Tinerii au pregătit o ediţie specială a acestui ghid, conceput să catalizeze şi să concentreze rugăciunile tinerilor de orice vârstă. Găsiţi aceată versiune specială la www.globaldayofprayer.com/youth.

Rugaţi-vă în diferite limbi materne. Acest ghid a fost tradus în aproape 50 de limbi aşa încât multe milioane de creştini din întreaga lume se pot ruga împreună cu aceste rugăciuni. Vezi website-ul www.globaldayofprayer.com pentru a găsi traducerile disponibile. Rugaţi-vă global. Adunaţi-vă local.

Rugaţi-vă Rugăciunea Domească
Să ne concentrăm atenţia în rugăciunile noastre către: Rugăciunea Domnului nostru. Pentru a ne ajuta să ne rugăm cu inimile şi minţile unite în timpul acestor zece zile de rugăciune până la Cincizecime, vom urmări rugăciunea pe care ne-a învăţat-o Domnul nostru să ne rugăm.
Să ne unim în rugăciunile noastre: O rugăciune pentru lume. Pe întreg globul, pe 31 mai ne vom ridica glasurile şi ne vom ruga înre-un singur glas Rugăciunea pentru Întreaga Lume de la paginile 12-14. De ce să nu ne rugăm această rugăciune cu stăruinţă şi căutându-L pe Domnul zilnic în timpul acestor zile speciale?

ZIUA UNU
Joi 21 mai

TREZIRE
Tatăl nostru care eşti în ceruri…

• pentru ca Dumnezeu să trezească şi să unească poporul Său ca o singură familie înaintea Lui.
• pentru creştinii nestatornici să se pocăiască şi să se întoarcă la Dumnezeu ca Tată, învăţând să se supună şi să se încreadă în El.
• Pentru mişcări noi de rugăciune, care caută tronul de har cu persistenţă.

“Dacă poporul Meu... ” - 2 Cronici 7:14

Pregătindu-ne să ne întâlnim cu Dumnezeu ca popor al Său: Prezentaţi-vă înainte lui Dumnezeu ca slujitorii Săi iubiţi, răscumpăraţi prin moartea lui Cristos. Răspundeţi chemării Lui de a sluji împreună cu alţii. Rugaţi-vă ca mulţi alţii să se adune înaintea Lui ca familii, biserici şi ca un singur popor din toate naţiunile.


________________________________


ZIUA DOI
Vineri 22 mai

DESCOPERĂ
...Sfinţească-se Numele Tău...


• pentru ca adevărul caracterului lui Dumnezeu să fie preamărit şi onorat.
• pentru ca Dumnezeu să se distingă pe Sine Însuşi de fiecare dumnezeu fals şi să demaşte fiecare neadevăr rostit despre El.
• pentru ca să se proclame cuvântul lui Dumnezeu în fiecare popor şi loc de pe întreg pământul.
• pentru ca Scriptura să fie tradusă şi disponibilă în toate limbile.

“…peste care este chemat Numele Meu…” - 2 Cronici 7:14

Pregătindu-ne să trăim pentru slava Lui: Să mărturisim căile prin care am adus ruşine lui Dumnezeu. Să renunţăm la geloziile absurde şi la ambiţiile mărunte. Doriţi cu ardoare ca slava Sa să se arate cu putere în ţările noastre.

_______________________

ZIUA TREI
Sâmbătă 23 mai

DOMNEŞTE
...vie Împărăţia Ta...

• pentru ca mulţi să fie atraşi de puterea Evangheliei ca să îşi predea vieţile lor lui Isus Cristos, în scopul de a-L iubi şi a-L urma pe El ca Rege.
• pentru cei ce-L urmează pe Cristos să umble în plinătatea Duhului lui Dumnezeu, aşa încât ei să poată trăi asemenea lui Cristos.
• pentru ca domnia lui Cristos să influenţeze fiecare parte din oraşele şi societăţile noastre.

“…se va smeri…” - 2 Cronici 7:14

Pregătindu-ne să ne întâlnim cu Dumnezeu în zdrobire: Să cerem lui Dumnezeu să înmoaie inimile noastre împietrite. Recunoaşteţi propria voastră zdrobire. Adoraţi pe Isus cu o teamă sfântă şi admiraţie tot mai mult. Practicaţi umilinţa prin a căuta ca alţii să fie onoraţi.

___________________________



ZIUA PATRU
Duminică 24 mai

TRANSFORMĂ
...facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ...

• pentru ca poporul lui Dumnezeu să aducă influenţa şi binecuvântarea lui Cristos în fiecare aspect al comerţului, artelor, educaţiei, şi guvernării pe căi ce aduc transformare durabilă.
• pentru ca înţelepciunea lui Dumnezeu să fie peste liderii de guverne, aducând schimbări care sporesc neprihănirea şi dreptatea.
• pentru ca neprihănirea, pacea, şi bucuria Împărăţiei lui Cristos să fie o ralitate prin puterea Duhului Sfânt.

“…se va ruga…” - 2 Cronici 7:14

Pregătindu-ne să ne rugăm renunţând la noi înşine: Varsaţi-vă inima înaintea lui Dumnezeu.
Mulţumiţi-I Lui pentru ceea ce El deja a făcut. Purtaţi poverile altora, lăsându-vă inima să fie mişcată, să strige pentru nevoile deosebit de mari ale comunităţii şi ţării voastre.

____________________

ZIUA CINCI
Luni 25 mai

POARTĂ DE GRIJĂ
...Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi...

• pentru nevoile esenţiale de hrană, apă şi ocrotirea sănătăţii pentru săraci, pentru bolnavi, pentru refugiaţi şi pentru copii.
• pentru ca cei din poporul lui Dumnezeu să devină cu ajutorul Duhului Său, agenţi ai vindecării şi schimbării, făcând să se manifeste belşugul, dreptatea şi pacea pe care Dumnezeu le doreşte.
• pentru ca poporul lui Dumnezeu să spargă tiparele sărăciei în comunităţile lor, împlinind promisiunea lui Dumnezeu de binecuvântare în mijlocul tuturor popoarelor.
• pentru creştini să acţioneze cu compasiune şi stăruinţă pentru a eradica boli si pentru a sluji bine în urmările epidemiilor.

“…şi va căuta Faţa Mea… ” - 2 Cronici 7:14

Pregătindu-ne să căutăm Faţa lui Dumnezeu: Puneţi-vă dorinţa inimilor voastre mai presus de propriile nevoi. Apropiaţi-vă de Dumnezeu ca să-L cunoaşteţi mai bine şi să fiţi cunoscuţi de El. Opriţi-vă, staţii liniştiţi înaintea Lui. Vorbiţi cu El cu încredere şi ascultaţi-L cu atenţie, ca şi cum aţi fi faţă în faţă cu Isus.

________________________
ZIUA ŞASE
Marţi 26 mai

IARTĂ
...şi ne iartă nouă greşelile noastre...

• pentru ca Duhul lui Dumnezeu să mişte inimile bărbaţilor şi femeilor astfel încât toţi să poată vedea cât de mâhnit este Dumnezeu şi cum vieţile lor sunt distruse de păcat.
• pentru ca Duhul lui Dumnezeu să îi împuternicească pe oameni să abandoneze tiparele păcatului şi să găsească har pentru a renunţa la supunerea faţă de puterile întunericului.
• pentru recunoaşterea şi pocăinţa de păcate care aduc război, sărăcie şi nedreptate,

“…şi se va abate de la căile lui rele…” - 2 Cronici 7:14

Pregătindu-ne să ne pocăim: Mai mult decât doar mărturisirea verbală a păcatelor, cereţi lui Dumnezeu să vă dea puterea de a vă întoarce de la orice insinuare a răului şi să abandonaţi orice cale rea. Lăsaţi-L pe Dumnezeu să vă ridice inima cu o speranţă nouă că El va aduce o schimbare trainică în comunitatea şi relaţiile voastre.

______________________
ZIUA ŞAPTE
Miercuri 27 mai

ÎMPACĂ
… precum şi noi iertăm greşiţilor noştri…

• pentru ca să se rupă ciclurile de resentimente, răzbunare, şi rasism astfel încât să fie restabilite relaţiile.
• pentru semne ale puterii de reconciliere a lui Cristos în mijlocul conflictului armat, revelând dorinţa lui Dumnezeu să termine toate războaiele.
• pentru restaurarea relaţiilor între bărbaţi şi femei, pentru a aduce împăcarea în căsătorii şi pentru reînnoirea relaţiilor dintre copii şi părinţi.
• pentru cei ce suferă pentru numele lui Cristos să îndure persecuţia în Duhul şi harul lui Cristos.


“…îi voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul…” - 2 Cronici 7:14

Pregătindu-ne să mărturisim: Deschideţi-vă vieţile lui Cristos. Recunoaşteţi-vă păcatul în faţa cerului deschis. Mărturisiţi faptele voastre rele celor pe care i-aţi rănit. Cereţi lui Dumnezeu să vă elibereze pe voi şi pe ceilalţi de povara vinei păcatului şi de robia faţă de puterea păcatului.

____________________________

ZIUA OPT
Joi 28 Mai

CONDUCE
...şi nu ne duce în ispită...

• pentru creştini să fie umpluţi cu atâta dragoste şi zel să placă lui Dumnezeu, încât ei să rămână nemişcaţi de atracţiile şi ademenirile materialismului şi perversităţii sexuale.
• pentru ca poporul lui Dumnezeu să continue să umble în lumina căilor şi înţelepciunii Sale pentru a împlini scopurile Lui pe întreg pământul.
• ca Cristos să călăuzească liderii în afaceri, educaţie şi guverne, astfel încât blestemul corupţiei să fie biruit în toate oraşele şi toate economiile.


“…şi-I voi tămădui ţara…” - 2 Cronici 7:14

Pregătindu-ne să fim transformaţi: Aşteptaţi-vă ca Dumnezeu să aducă mari transformări în comunitatea şi ţara voastră, unele venind lent iar altele pe neaşteptate. Reînnoiţi-vă nădejdea pentru ca pământul să fie restaurat, societăţile bolnave ridicate, şi relaţiile vindicate.

________________________


ZIUA NOUĂ
Vineri 29 mai

BIRUIEŞTE
...ci izbăveşte-ne de cel rău...

• pentru ca Dumnezeu să oprească puterile satanice, revelând adevărul Evangheliei, eliberând pe mulţi oameni ca să Îl urmeze pe Cristos.
• ca oamenii să fie eliberaţi de idolatrie, vrăjitorie, apăsare demonică şi depresie.
• pentru ca Cristos să rupă puterile întunericului care corup şi domină afacerile, guvernele şi oraşele.

“ …Ochii Mei vor fi deschişi de acum, şi urechile Mele vor fi cu luare aminte…” - 2 Cronici 7:15

Pregătindu-ne să întâlnim privirea lui Dumnezeu: Întoarceţi-vă inimile către Dumnezeu în aşteptare. Lăsaţi-vă inimile mişcate în veneraţie că El vă ascultă fiecare cuvânt al vostru şi are privirea Sa plină de dragoste care dă viaţă, asupra voastră.



____________________________

ZIUA ZECE
Sâmbătă 30 mai

SLĂVEŞTE
...Căci a Ta este Împărăţia şi puterea, şi slava în veci. Amin.

• ca semnele împărăţiei lui Cristos să umple atât de mult pământul, încât mulţi vor fi mişcaţi să sărbătorească nădejdea venirii Lui.
• ca puterea lui Cristos să fie văzută în umilinţa şi slujirea plină de compasiune a poporului Său.
• ca Isus să fie onorat public, adorat în închinare şi laudă din belşug şi cu toată ardoarea, şi slăvit in intreaga lume.

“…Acum, aleg şi sfinţesc casa aceasta, pentru ca Numele Meu să locuiască în ea pe vecie, şi voi avea totdeauna ochii şi inima Mea acolo. ” - 2 Cronici 7:16

Pregătindu-ne să ne consacrăm pe noi înşine ca Domnul să locuiască în noi: Bine primiţi umplerea cu Duhul Sfânt pentru voi, familiile voastre şi prietenii voştri. Chemaţi pe Cristos să locuiască cu poporul Său, aşa încât inima Sa să inunde inimile noastre cu măreaţa Sa dragoste, pentru ca slava Sa să se arate pe tot pământul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu